↪️ Returnarea

 

Politica de returnare

Politica de returnare pentru magazinul online Eluk.RO: La ElukShop SRL, ne dorim să fiți complet mulțumiți de achizițiile făcute de pe magazinul nostru online.
În cazul în care nu sunteți pe deplin satisfăcut cu produsul primit sau doriți să returnați un articol, avem o politică de returnare flexibilă.
Vă oferim posibilitatea de a returna produsele în termen de 14 zile de la primirea lor, cu condiția ca acestea să fie în starea originală și să nu fi fost utilizate.
Vă rugăm să citiți în detaliu termenii și condițiile noastre de returnare disponibile pe site-ul nostru pentru a afla mai multe informații despre procesul de returnare și solicitarea unui ramburs sau înlocuire

Potrivit legislației în vigoare, consumatorul își poate exercita dreptul de retragere din contractul încheiat la distanță
 în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la:
-în  ziua în care consumatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care consumatorul comandă
printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
-în  ziua în care consumatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui
produs care constă din mai multe loturi sau piese.

În cazul în care consumatorul decide sa își exercite dreptul de retragere în termenul legal, are posibilitatea
de a completa formularul online disponibil aici sau de a face o declarație neechivocă prin care să își exprime decizia de retragere.

Potrivit art. 16 din OUG 31/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru
modificarea şi completarea unor acte normative, sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:
 Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.


Exceptii:
Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
1. Furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; (EX. calculatoarele asamblate la cerere sau sisteme Diaxxa, Laptopuri, Desktopuri unde s-a intervenit la solicitarea cumparatorului asupra configuratiei acestora)
2. Furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
3. Furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator; (EX. produse de ingrijire personale, peroduse din categoria Copii si Bebelusi, casti intraauriculare, etc)
4. Furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
5. Furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare; (Ex. jocuri, softuri, licente, extensii de garantii, filme, carti audio, carti interactive, etc.)
6. Furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii; (Atentie! Cartile nu se mai pot returna dupa ce au fost citite!)
7. contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;
8. Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.(EX. Licente electronice, extensii de garantii)

 

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind  serviciul de Curier ales de comun acord.
Puteti opta pentru returnarea contravalorii produselor sau achizitionarea altor produse din magazinul nostru.
            Nu se iau in considerare cererile de retur telefonice sau pe sisteme messenger.
 Clientii nostri pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, fara semne de uzura sau murdarie, in termen de 14 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, anuntand acest retur in prealabil, DOAR IN SCRIS, pe adresa de email din pagina de contact, mentionand numele intreg si adresa dvs. precum si denumirea produselor pe care doriti sa le returnati.

Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice sau electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Dacă în coletul de retur se află produse diferite fața de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.
1. Completează formularul de retur, asigurându-te că produsul respectă condițiile de retur de mai sus.

2. În formular, alege una dintre opțiunile de retur: rambursarea sumei plătite la cumpărare sau voucher eLUK cu valoarea produsului returnat.
3. După aprobarea cererii, se va trimite curierul să ridice produsul pe care vrei să îl returnezi.

 


 

Онлайн курсы ITМодули для Opencart 2.x - 3.x